Ben je lekker op vakantie op het prachtige Gran Canaria wordt je zomaar aangesproken door een vriendelijke jongeman. Je kunt meedoen aan een gratis wedstrijd door middel van een kraslot. Gratis is voor veel mensen en vooral Nederlanders een woord met een magische werking, dus meedoen natuurlijk. Tot je grote verbazing win je een gratis vakantie. Jij bofkont mag mee met een taxi om je gewonnen vakantie in ontvangst te nemen. Wie dit bekend voorkomt zal ongetwijfeld al eens eerder gehoord hebben van de val die timesharing heet of mogelijk er zelf ingetuind zijn.
Timesharing
Het principe van timesharing is gebaseerd op gedeeld eigenaarschap, gedeelde rechten op accommodatie of een soortgelijke constructie. Het principe van timesharing is om inderdaad met z’n allen hotels, appartementen en vakantiewoningen via een duidelijk opgezette constructie te delen. Dit principe bestaat al een halve eeuw. Alles over hoe timesharing werkt lees je op wikipedia. Het systeem is echter ook overgenomen door groepen slinkse ‘zakenlui’ die met bedrijfjes die net zo snel komen als weer verdwijnen op vrij agressieve wijze proberen toeristen financieel uit te kleden. Wie zich eenmaal naar een meeting heeft laten lokken tijdens een vakantie zal ter plekke geconfronteerd worden met de mooiste beloftes en uitgekookte verkoopmethodes die steeds meer intimiderend van aard worden naar mate je twijfelt om de wurgcontracten te tekenen.
Droom wordt nachtmerrie
De mooie droom van ieder jaar voordelig op vakantie gaan middels een timesharing contract mondt thuis vaak al snel uit in een nachtmerrie. Eenmaal ontwaakt uit de roes beseffen de mensen wat ze ondertekend hebben en zien ze de financiële en juridische gevolgen van het tekenen van de contracten. Wie op tijd is kan de afkoelperiode die inmiddels 14 dagen is gebruiken om het contract te ontbinden. Anders wordt het hoogstwaarschijnlijk op financiële blaren zitten. Hoe de timesharing verkopers op eilanden zoals Gran Canaria en Kreta te werk gaan lees je op de site crimesharing. Lees hoe het systeem achter deze vakantieclubs werkt en hoe handig ze inspelen op het sentiment van de argeloze vakantiegangers.
2 reacties
Th.H.Rakké
2 februari 2011 om 10:34T.R
5 februari 2011 om 10:52