In de afgelopen 10 jaar heb ik tientallen keren restaurants van de bescheiden keten Blue Elephant bezocht. Ergens in 1999 of 2000 heb ik door de vestiging in Dubai voor het eerst kennis mogen maken met de Thaise keuken en sindsdien ben ik een fervent liefhebber van de heerlijke Aziatische gerechten die uit de keukens van de Blue Elephant restaurants komen. Inmiddels heb ik ook hun vestigingen in Londen, Brussel, Parijs en Malta mogen bezoeken.
De afgelopen week was ik weer in Dubai en uiteraard heb ik meerdere keren het Blue Elephant restaurant in het Al Bustan Rotana hotel bezocht. De eerste keer had ik pech, want het was een buffet avond. Hoewel ik bij Blue Elephant het buffet aanzienlijk beter vind dan een gemiddeld buffet heb ik toch veel liever a la carte diners. Buffetten zijn niet zo aan mij besteed. Een dag later wel geluk, want ik kon genieten van de kipsateh vooraf en daarna een pittige rode curry met kip, paprika en veel basilicum. Een dag later weer terug, want het restaurant ligt uitstekend op de route naar het vliegveld. Tot mijn teleurstelling was het weer buffet. De vriendelijke dienster vertelde me dat ze nog maar 3 dagen per week a la carte serveren en dat het vier dagen per week buffet is. Erg jammer, want het zogenaamde ‘all you can eat’ publiek is toch anders dan fijnproevers die lekker willen genieten van 2, 3 of 4 gangen.
Wie in Dubai is en geen zin heeft in Thais buffet maar wel in Thais eten kan ik aanraden om enkele honderden meters verderop te kijken. In Meridien Village vind je Sukhotai. Minder populair, maar zeker aangenaam om te gaan eten.
Recente reacties