Natte foto’s

Handige tips 22 okt 2010
Natte foto’s

De meeste foto’s worden over het algemeen op vakantie gemaakt. Er zijn zelfs mensen die de fotocamera alleen maar meenemen als ze op vakantie gaan. Het uiteindelijke resultaat is een combinatie van het reisdoel, de locatie en de voorkeuren van de fotograaf. Het type camera en de mogelijkheden van de lens of software zijn mede bepalend voor welke foto’s er wel en niet mogelijk zijn. Een leuke variant op je bestaande foto’s creëer je door foto’s vanuit het zwembad of de zee te maken. Foto’s van je kinderen die spetteren in het water, foto’s van het opspattende water terwijl je op een waterscooter zit of onderwaterfoto’s van je reisgezelschap of mooie vissen. Er zijn volop mogelijkheden te verzinnen van hoe je in of vanuit het water leuke vakantiefoto’s kunt maken.

Als je een normale fotocamera gebruikt is de kans groot dat deze niet tegen water kan. Het risico op beschadiging of totaal verlies van de camera indien deze nat wordt is voor velen te groot. Begrijpelijk, want een fotocamera vertegenwoordigt een vaak aanzienlijke waarde en je wilt ook niet dat de bestaande foto’s op je geheugenkaart (of rolletje) verloren gaan. Voor veel camera’s zijn daarom speciale hulzen op de markt waarmee je je camera beschermt tegen (spat)water. Sommige onderwaterhulzen gaan tot een diepte van zo’n anderhalve tot drie meter, wat in veel gevallen voldoende is om leuke foto’s in of net boven water te maken. De professionele onderwaterhulzen kunnen zelfs enkele tientallen meters waterdiepte doorstaan waardoor ze een fotocamera uitermate geschikt maken voor duikfoto’s.

De kosten voor een onderwaterhuls zijn afhankelijk van het merk, het type camera en de mogelijkheden wat betreft waterdichtheid. Niet voor elke camera is een onderwaterhuls te koop en voor sommige camera’s kun je alleen de professionele (duurdere) uitvoering kopen. Wil je weten wat er voor jouw camera te koop is? Kijk dan op de website van je fabrikant. Bij de accessoires vind je meestal een overzicht van beschikbare onderwateraccessoires.

← Najaarszon voor een fractie van de prijs Op maandag gesloten →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

2 reacties

  1. PopieJopie
    3 november 2010 om 10:34

    Ik ben wel eens wezen snorkelen en zou het prachtig vinden om ook een foto onder water te maken. Ik vraag me alleen af hoe de kwaliteit zal zijn. Flitsen zal lastig worden, dus dan zijn de foto’s ook snel te donker.


  2. Tjin Pang Lo
    3 november 2010 om 10:36

    Als je een goede camera hebt dan heb je geen flits nodig. Zorg dat je op het juiste moment van de dag de foto’s maakt zodat de lichtinval goed is om onderwater foo’s te maken.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam