De top 10 steden met zakkenrollers

Top 10 30 jan 2011
De top 10 steden met zakkenrollers

Een zakkenroller, de nachtmerrie van elke toerist. Vooral in de grote steden wachten ze op een kans om je portefeuille te stelen. Op drukke pleinen, straten en bezienswaardigheden moet je vooral opletten. Maar waar loop je nu het meeste risico? In dit artikel  staat de top 10 van steden waar je als toerist het beste moet opletten op zakkenrollers.

Top 10 steden

1. La Rambla, Barcelona, Spanje

Op de bekendste en toeristische straat in Barcelona is het zakkenroller een ware sport geworden. Door de vele toeristen, kraampjes, bezienswaardigheden en artiesten is deze boulevard een paradijs voor zakkenrollers. Let ook op bij het instappen in de metro, bus of ander openbaar vervoer.

2. Rome, Italië

De indrukwekkende historische gebouwen en de cultuur zijn voor elke toerist een verademing. Doordat bijna elke reiziger zijn volledige aandacht gevestigd heeft op bijvoorbeeld de Trevi fonteinen, het Pantheon of het Colosseum kan een roller eenvoudig zijn slag slaan.

3. Karelsbrug, Praag, Tsjechië

De Karelsbrug is de bekendste brug van hoofdstad Praag in Tsjechië en tevens een ware publiekstrekker. De brug was de eerste verbinding tussen de twee stadsdelen die door de rivier de Moldau gescheiden van elkaar waren. Zakkenroller is in heel Tsjechie een groot probleem en helemaal op toeristische plekken als deze.

4. Madrid, Spanje

Madrid, de hoofdstad en grootste stad van Spanje. Belangrijke bezienswaardigheden in Madrid zijn het Koninklijk Paleis, het archeologisch museum, en drie internationaal befaamde kunstmusea. Daarnaast zorgt de autodrukte, duizenden mensen en artiesten voor de nodige chaos. Zakkenrollers maken slim gebruik van dergelijke situaties.

5. Parijs, Frankrijk

Van oudsher is Parijs een centrum van cultuur. De stad heeft altijd op een kruispunt van meerdere handelsroutes gelegen. Jaarlijks doen meer dan 25 miljoen toeristen de stad aan. Vooral in en rondom de metro moeten reizigers voorzichtig zijn.

6. Florence, Italië

Dat Florence in deze top 10 staat is voor velen waarschijnlijk een verassing. De stad is de bakermat van de renaissance en daarmee één van de bekendste cultuursteden van Europa. Een bekende bezienswaardigheid voor zakkenrollers is het perfecte lichaam van David Michelangelo’s, dat ervoor zorgt dat velen niet meer op hun bezittingen letten.

7. Buenos Aires, Argentinië

Buenos Aires is zowel de hoofdstad als het economische en culturele centrum van Argentinië. De “vriendelijke” bevolking waaronder kinderen en volwassen zijn vaak op niets meer uit dan de inhoud van je portemonnee. Vooral in de bekende stadswijken moet je goed oppassen.

8. Amsterdam, Nederland

In onze hoofdstad zul je goed moeten opletten. In de vele steegjes, smalle straten, pleintjes en het openbaar vervoer zijn zakkenrollers actief. Rondom de grachtengordel, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst is opgenomen zijn vele bezienswaardigheden te zien. Onder andere het Rijksmuseum, en het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis en de Wallen zijn locaties voor rollers.

9. Athene, Griekenland

In deze toeristische stad is hetzelfde aan de hand als in Rome. De prachtige architectuur en oude gebouwen trekt veel toeristen aan. Het Acropolis is absoluut de moeite waard om te bezoeken maar wees voorzichtig.

10. Hanoi, Vietnam

In de oude maar charmante en aantrekkelijke wijken van Hanoi moet je als toerist goed opletten. Kenmerkend voor Hanoi zijn verder de meren in en rondom de stad. Het centrum ligt rond het Hoan Kiem meer, waar je de belangrijkste bezienswaardigheden vindt.

Wees als toerist beducht voor zakkenrollers. Er wordt eerst altijd afleiding gecreëerd, waarna de zakkenroller zijn slag slaat. In dit artikel staan de trucs die zakkenrollers uitvoeren.

← De top 10 steden met de hoogste levensstandaard De top 10 vakantielanden met het snelste internet →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam