Parkeerapps verminderen ergernissen in het buitenland

Overig 22 okt 2024
Parkeerapps verminderen ergernissen in het buitenland

In 2022 wees onderzoek uit dat 61 procent het moeilijk vond om een parkeerplaats te vinden in een onbekende stad, en dat 60 procent het lastig vond om te bepalen of parkeren betaald of onbetaald was. Vanaf nu kunnen Nederlanders met de compleet vernieuwde EasyPark app zowel in binnen- als buitenland parkeren. EasyPark vroeg Nederlanders hoe zij het parkeren in het buitenland nu ervaren.

Het aantal automobilisten dat parkeren in het buitenland lastig vindt, is aanzienlijk afgenomen. Binnen deze groep die het lastig vindt, geeft 67 procent aan dat zij het dan onduidelijk vinden of het betaald parkeren is of niet. Ook vindt 66 procent het moeilijk om in een onbekende stad een geschikte parkeerplek te vinden.

Voorbereiding is het halve werk
Bijna acht op de tien automobilisten (79 procent) heeft echter geen moeite met parkeren in het buitenland. De meesten vinden dat parkeerplekken over het algemeen goed aangegeven zijn, en meer dan de helft bereid zich goed voor door van tevoren te kijken waar ze kunnen parkeren of door een app te gebruiken die hen hierbij helpt.

Michael Stark, Country Director EasyPark Nederland: “De uitdagingen die automobilisten in het buitenland tegenkomen, zoals het vinden van een parkeerplek of onduidelijkheid over betaald parkeren, zijn ook meteen de grootste frustraties. Het is positief dat veel mensen deze problemen weten te vermijden door goede voorbereiding. Parkeerapps helpen hier enorm bij. Onze vernieuwde app waarmee je met hetzelfde account in eigen land en in meer dan 4.000 Europese steden kunt betalen voor parkeren maakt de transactie rondom parkeren nog makkelijker.”

Michael Stark vervolgt: “In de afgelopen twee jaar zagen we een verdubbeling van het aantal parkeertransacties door Nederlanders in het buitenland. We verwachten dat deze trend zich met de komst van de vernieuwde app blijft ontwikkelen, ook omdat het aantal locaties in Europa waar je met een app kunt betalen steeds meer uitgebreid wordt.”

Met de elektrische auto naar buitenland
Ook gaan steeds meer Nederlanders met de elektrische auto naar het buitenland. Onder elektrische rijders is het gebruik van een app al goed ingeburgerd. Maar liefst negen op de tien elektrische rijders gebruikt een app om te parkeren en vindt parkeren in het buitenland eenvoudig. Michael Stark: “Het merendeel gebruikt natuurlijk al een app in het dagelijks leven om laadpalen te vinden, dus ook wanneer zij naar het buitenland gaan. Binnen deze groep automobilisten zie je dat het gebruik van een app als middel om te betalen voor zowel parkeren als laden heel normaal is.”

Eén app voor heel Europa
EasyPark ziet dat meer en meer Europese steden hard werken aan het leefbaar maken van hun steden voor zowel hun eigen inwoners als bezoekers. Goede parkeervoorzieningen die duidelijk aangegeven worden dragen daaraan bij. Michael Stark: “En als bezoeker van een stad kun je het jezelf ook makkelijker maken door gebruik te maken van een parkeerapp. EasyPark heeft één app die in meer dan 20 Europese landen te gebruiken is. Voor Nederlanders is het nu ook mogelijk deze te gebruiken in heel Europa waardoor het steeds makkelijker wordt om over de grens zorgeloos je weg te vinden.”

Priesteregg Premium ECO Resort opent nieuwe Seehütten →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam