Ruim één op de tien Nederlanders mist zijn kroketje of frikandel tijdens de vakantie. Daarnaast zien we het ontbreken van de Goudse kaas en onze favoriete tv-programma’s als een groot gemis. Om toch in de behoeften te voorzien tijdens de vakantieperiode, kiezen veel Nederlanders ervoor om massaal naar de bekende badplaatsen af te reizen. Salou, Lloret, Alanya zijn een paar van de vele badplaatsen waar Nederlanders hun vakanties doorbrengen. Daar creëren we een Klein Nederland om onze thuisbasis niet al te veel te missen. Vooral op de Spaanse costas kun je gewoon Nederlands spreken en een broodje kroket of frikandel bestellen.
Hieronder de Top 10 vakantiebestemmingen van Nederlanders in het buitenland:
1. Lloret de Mar, Spanje
2. Alanya, Turkije
3. Salou, Spanje
4. Kos, Griekenland
5. Mallorca, Spanje
6. Torremolinos, Spanje
7. Chersonissos, Kreta, Griekenland
8. Ibiza, Spanje
9. Playa del Inglés, Gran Canaria
10. Mambo Beach, Curacao
Geen respect voor normen en waarden
In het buitenland zijn er andere normen en waarden dan in Nederland, maar respect hiervoor is vaak ver te zoeken. We willen ons graag thuis voelen in een ander land en aanpassen aan de lokale bevolking is er niet bij. Wanneer we de grensovergang gepasseerd hebben, is de vakantie begonnen en lijken er geen regels te zijn.
Luidruchtig en onbeschoft
Overal waar we komen zijn we erg aanwezig. Er wordt hard gepraat, ze verstaan ons toch niet, en gaan het lawaai niet uit de weg. Ondertussen gaan ook de kinderen mee in dit asociale gedrag. De verwende blagen rennen luidruchtig over de boulevard en zetten alles op z’n kop. Ze kunnen ongegeneerd hun gang gaan, want de ouders spreken hen hier niet op aan.
Naar de supermarkt gaan we ‘gewoon’ in onze zwembroek, even een T-shirt aantrekken is overbodig. Om toch een beetje cultuur op te snuiven bezoeken we nog een kerkje of kathedraal, maar dan natuurlijk wel in korte broek. ’s Avonds bestellen we met opgeheven vingertje een drankje op het terras. Mocht de ober er geen ijs in hebben gedaan, dan fluiten we ‘m direct terug. Voor alle moeite die de obers voor ons doen in de hitte hebben we uiteindelijk weinig tot geen fooi voor over.
Nederlanders schamen zich voor elkaar
Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de Nederlanders die permanent in het buitenland wonen, zich schamen voor z’n landgenoten. Het gedrag van de Nederlanders is nog niet erger dan de Britten of Duitsers maar wel ronduit asociaal te noemen. Daarom zijn er ook genoeg Nederlanders die de welbekende badplaatsen vermijden in het hoogseizoen, om zich niet te hoeven schamen.
2 reacties
Chersonissos lover
7 december 2009 om 09:36Ed
16 januari 2011 om 16:07