De hoeveelheden vis die Nederlandse toeristen op vakantie eten neemt toe. In vergelijking met vorig jaar is de visconsumptie met meer dan twintig procent toegenomen, blijkt uit onderzoek van Vakantienieuws.nl op populaire vakantiebestemmingen in Griekenland, Spanje en Italië. Het aantal keren dat vis gegeten wordt binnen een vakantie van twee weken is toegenomen van 2,2 keer naar 2,7 keer. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen voor- of hoofdgerechten.
De trend van meer vis eten ligt vooral aan het feit dat Nederlanders in hun normale eetpatroon in Nederland al vaker vis op de kaart hebben staan. Bewuster leven, bewuster eten en kennismaken met meer verschillende gerechten zorgen voor een groeiende populariteit van alles wat uit de zee komt. Vooral in Spanje lijkt vis ook door onze landgenoten meer gegeten te worden dan voorheen. De Nederlander heeft door kennis te maken met het fenomeen tapas kennis weten te maken met gerechten die men voorheen op vakantie niet zo snel at. Vooral groeiend in populariteit zijn gegrilde sardines, inktvis en ansjovis. Gamba’s en garnalen blijven onverminderd populair op vakantie.
Recente reacties